Over ons

Natour Stichting

Natour Stichting - Swaziland witte neurshoorns - Foto © Roel Cosijn

Over ons

Natour Stichting

Natour Stichting richt zich op het raakvlak van internationaal toerisme en natuurbescherming. Veel mensen beleven plezier om in de natuur te zijn en wilde dieren te zien. Dat kan alleen als deze voldoende beschermd worden, ook soms tegen het toerisme: de relatie is complex.

Natour Stichting

Natour is opgericht in 1990 en richt zich op het raakvlak van ecologie, natuurbehoud en ontwikkeling van het toerisme. Dit doen wij met onderzoeksprojecten en initiatieven die kennis over deze relatie vergroten en de balans tussen beiden aanbrengen.

Om verder onderzoek te kunnen doen werft Natour Stichting fondsen en werkt zij met professionals, studenten en vrijwilligers. Mensen die met ons samenwerken, zijn werkzaam in de vrijetijdswetenschappen, de

toerismeplanning, de reisindustrie, de ecologie en natuurbehoud en -beheer.
Natour Stichting heeft een eigen onderzoeksprogramma en publiceert de resultaten. Een van onze thema’s is contingent valuation, de economische waardering van het gebruik van natuur en wilde dieren.

Op het gebied van internationaal toerisme en natuurbehoud treedt Natour Stichting als adviseur op. Opdrachten aan Natour Stichting dragen bij aan het onderzoeksprogramma.

Ons team

Natour Stichting - Peter Rens

Peter Rens

Voorzitter

Sinds 1996 is Peter Rens voorzitter van de Natour Stichting. Hij is verantwoordelijk voor de (internationale) contacten en de initiatieven van Natour Stichting. Hij werkte meer dan tien jaar in de toerisme en vrijetijdssector en heeft speciale belangstelling voor financieel en economisch duurzame oplossingen die de natuur ten goede komen.
Peter studeerde Planologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De laatste twintig jaar is Peter werkzaam als projectmanager en consultant in de IT-sector en is hij 
professional trainer en coach.

Over ons - onze penningmeester

Marc Snoeren

Penningmeester

Marc Snoeren is sinds 1997 penningmeester van Natour Stichting. Hij is Register Accountant en heeft in de afgelopen 30 jaren bij verschillende organisaties als financieel adviseur of als controller gewerkt. 
Marc draagt het thema van Natour Stichting  een warm hart toe. Hij is het financieel geweten van de stichting en houdt toezicht op de financiën.
Natour Stichting - Roel Cosijn

Roel Cosijn

Oprichter

Roel Cosijn is in 1990 oprichter van Natour Stichting. Hij studeerde Biologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Daarna werkt hij ruim 10 jaar als bioloog/ecoloog voor overheid, adviesbureau’s en natuurorganisaties. Vervolgens in de reissector: 11 jaar als programma- en office manager bij een organisatie voor avontuurlijke reizen, natuurreizen en studiereizen en daarna 14 jaar als eigenaar-directeur van een reisorganisatie voor vrijwilligerswerk in de natuur. Hij is ook verantwoordelijk voor deze website.