​​Green volunteers

Handboek voor wereldwijd vrijwilligerswerk en natuurbehoud

Vrijwilligster met jonge chimpanzee - Chimpanzee project in Sierra Leone (© Roel Cosijn)

​​Green volunteers

Handboek voor wereldwijd vrijwilligerswerk en natuurbehoud

Eind jaren ’90 van de vorige eeuw wil Natour het Nederlandstalig publiek informeren over mogelijkheden voor vrijwilligerswerk met wilde dieren. Maar er is dan al een goed handboek in de Engelse taal op de markt: Green Volunteers van de Italiaan Fabio Ausenda. Wij kiezen daarom voor een vertaling en bewerking daarvan voor de Nederlandstalige markt. Het krijgt vervolgens de  titel:
Handboek voor wereldwijd Vrijwilligerswerk & Natuurbehoud.

Handboek vrijwilligerswerk en natuurbehoud

Het handboek bevat een speciale introductie van Natour Stichting over de achtergronden van het vrijwilligerswerk met wilde dieren. Maar deze introductie is niet opgenomen in de Engelstalige edities.

Het handboek gaat in de eerste plaats in op alle (vrijwilligers-) organisaties die zich in die tijd over de hele wereld bezighouden met onderzoek naar of het behoud van de wilde natuur. Zodoende bevat het ook de namen en adressen van ruim 50 van deze organisaties en gaat in op hun doelen.

In de tweede plaats gaat het handboek in op ruim 100 projecten over de hele wereld waar mensen al vrijwilliger kunnen werken. Daarom gaat het  in op de plaats, de aard van het werk en de dieren waarmee men werkt. Ook bevat het een indicatie van de prijzen. Maar ook informatie over ligging, accommodatie en verblijfsduur komen aan de orde. Met een index kan men zoeken op diersoort, locatie of beschikbaar budget. Daarnaast deelt het boek informatie om rechtstreeks in contact te kunnen komen met de projecten. Voor wie vakantie wil combineren met zorg voor de natuur is dit boek daarmee uitkomst.

Handboek voor wereldwijd vrijwilligerswerk & naturbehoud

​Over de auteur

Fabio Ausenda in 1993 (© Roel Cosijn).

Fabio Ausenda is geboren in New York. Hij studeert aan de Cornell University en ontvangt een Master of Science in Natural Resources. Daarna werkt Fabio samen met diverse internationale organisaties voor behoud van de natuur. Vervolgens werkt hij in de jaren negentig als manager van de Europese milieuorganisatie Europe Conservation. Daarbij richt hij zich op het sturen van vrijwilligers naar ontwikkelingslanden. Zo wordt Fabio met behulp van deze ervaring redacteur en uitgever van internationale handleidingen voor vrijwilligerswerk.

Bibliografische gegevens

In het Nederlands:
Titel: Handboek voor wereldwijd vrijwilligerswerk & natuurbehoud.
Auteur: Fabio Ausenda
Uitgever: Elmar uitgeverij, Delft, 1999.
Pagina’s: 288 pagina’s.
ISBN-10: 90-389-0761-3 / 9038907613
ISBN-13: 978-90-389-0761-1 / 9789038907611

In de Engelse taal:
Titel: Green volunteers. The World Guide to Voluntary Work in Nature Conservation.
Auteur: Fabio Ausenda
Uitgever: Milano, Italy : Green Volunteers ; New York : U.S. & Canada distribution, Universe Pub., 8ste druk in 2011.
Pagina’s: 256 pagina’s.
ISBN-10: 8889060190
ISBN-13: 978-8889060193

Green Volunteers 8th Edistion 2011

Status

Het werk is na 2011 voortgezet en sterk uitgebreid als de website: Green volunteers.
Deze website biedt een uitgebreide Engelstalige database.