Initiatieven

Toerisme en natuur: enkele initiatieven van de Natour Stichting

Initiatieven van Natour Stichting

Initiatieven

Toerisme en natuur: enkele initiatieven van de Natour Stichting

Natour Stichting heeft sinds 1990 verschillende initiatieven genomen, voor een sterkere  balans tussen natuur en toerisme: een databank met informatie over de natuur voor het reiswezen, een Natuurreiswinkel, reizen met CO₂-compensatie en projecten speciaal gericht op de jeugd. 
Hieronder volgt een overzicht.

NatourData®

Touroperators, reisagenten en hun klanten zoeken soms kennis en inzicht over de levende natuur. Natour Stichting deed daarom onderzoek naar een databank met informatie over die natuur: NatourData®. Die databank was daartoe speciaal bedoeld voor het reiswezen. Dit als gevolg van een opdracht van het Nederlands Comité voor IUCN.
Of deze databank een reële en goede oplossing is, was het thema van de haalbaarheidsstudie.

Natuurreiswinkel Wolftrail

Natuurreiswinkel Wolftrail bood natuurreizen aan voor twee doelgroepen. In de eerste plaats exclusieve reizen, waar de beleving van wilde dieren en het landschap centraal staat. En in de tweede plaats Ecovolunteer reizen, waarbij mensen in de praktijk de handen uit de mouwen kunnen steken voor hulp aan bedreigde soorten van dieren. 

Trees for travel

In 1997 startte Natour Stichting met Trees for Travel. Natour wilde daarmee als eerste organisatie in ons land CO₂-compensatie van reizen mogelijk maken. Dit immers is een belangrijk aspect van duurzaam reizen. Maar was de markt hier klaar voor?
Trees for All is nu een succesvolle organisatie. Lees daarom hier meer over de achtergrond en onze rol .

Ecovolunteer@school

Ecovolunteer@school

Handen uit de mouwen voor middelbare scholieren voor de bescherming van bedreigde soorten van dieren. Met de bedoeling om jongeren mee te laten helpen aan de bescherming van wilde dieren in binnen- en buitenland. Natour Stichting wil daarmee bereiken dat ook bij de jeugd draagvlak blijft bestaan voor het behoud van wilde dieren en hun habitat.  

Het dorp

Dit project is een vervolg op het ecovolunteer@school programma. Het wil jongeren van de basis– en middelbare school bewust maken van de natuur in de eigen woonomgeving. Daartoe interviewen jongeren in de dorpen de ouderen om zo zicht te krijgen op al het moois in hun woonomgeving. 

Copyright: Natour Stichting