Toerisme en wilde dieren

Onderzoek naar toerisme en wilde dieren.

Berberaap - Foto christels op Pixabay

Toerisme en wilde dieren

Onderzoek naar toerisme en wilde dieren.

Natour Stichting doet onderzoek naar en geeft advies over toerisme en wilde dieren. Vakanties zijn juist dan waardevol, als men ook echt in staat is om van wilde dieren te genieten. Maar toerisme kan ook juist een probleem zijn voor het behoud en het welzijn van die dieren. Vandaar dat de balans van wat wel en niet mogelijk is, steeds een gebied is van onderzoek en ontwikkeling. Hieronder volgt een overzicht van de diersoorten waar Natour onderzoek naar deed en advies over uit bracht.

Berberapen

In Marokko werkte Natour aan een haalbaarheidsstudie voor ecotoerisme in Ifrane Nationaal Park. Die studie had als doel om het behoud van de bedreigde Berberapen veilig te helpen stellen.
De studie van Natour beschrijft opties voor ecotoerisme als duurzame bron van inkomsten.

Dolfijnen en walvissen

Walvissen en dolfijnen zijn een populaire en groeiende attractie voor de reisindustrie. In Spanje, op Tenerife (Canarische eilanden), werkte Natour aan een financieel-toeristische waardebepaling van walvissen en dolfijnen. Daarbij ging het er om te onderzoeken of toeristen bereid zijn mee te betalen of te helpen voor de bescherming van die dieren. 

Przewalskipaarden

Przewalskipaarden

In de jaren negentig zijn in Mongolië in het Hustain Nuruu Reservaat weer de Przewalskipaarden in het wild uitgezet. Er was daardoor behoefte aan de ontwikkeling van ecotoerisme in het gebied. Natour Stichting voorzag daarom in een ontwikkelingsplan voor ecotoerisme voor de bescherming van de wilde paarden in Hustain Nuruu. 

Zeehonden

Monniksrobben zijn de zeehonden van de Middellandse Zee. In de moderne tijd raakten zij heel zeldzaam en ernstig bedreigd in hun voortbestaan.
In Turkije, aan de westkust bij Foça, werkte Natour aan een Visitor Payback studie voor monniksrobben.

Zeeschildpadden

Natour Stichting werkte aan diverse publicaties en aan twee Visitor Payback studies voor bedreigde zeeschildpadden. In Griekenland vond dit plaats bij Laganas op Zakynthos (Ionische eilanden). En in Turkije vond dit plaats nabij Dalyan op de zuidkust. Beide locaties zijn zowel in gebruik zijn voor het voortplanten van de zeeschildpadden als wel als toeristisch strand. 

Copyright: Natour Stichting